Assortiment

Van varkens en kippen tot kip, rund, lam en kalfsvlees: bij Slagerij Dennis van de Ven hanteren we een breed scala aan vlees- en vleeswaarproducten. Eén ding staat echter centraal in ons assortiment: kwaliteit! Bij onze slagerij moeten alle producten van de hoogst haalbare kwaliteit zijn. Voldoet het niet aan onze eisen? Dan zult u het niet in onze slagerij terugvinden.

Rundvlees

Wij leveren vrouwelijke runderen die afkomstig zijn van het Belgisch Witblauwe ras, de zogenaamde dikbillen. Dikbilrunderen hebben een sterk ontwikkelde spiermassa. Het Belgisch Witblauw heeft mager, sappig en vooral mals vlees. De structuur van het vlees is bijzonder fijn. Alle runderen in ons assortiment zijn door ons geselecteerd bij onze vaste leverancier Geert Heesakkers uit Wijbosch. Doordat we dicht bij onze leverancier staan, garanderen wij u altijd de beste kwaliteit. Een selectie van onze heerlijke runderproducten zijn:

Picanha - Rundergehakt - Bavette -  Rundergehaktballen - Rundersaucijsje - Short Ribs - Biefstuk - Kogelbiefstuk - Ossehaas - Coté de Boeuf - Brisket 

Varkensvlees

Wij leveren uitsluitend varkensvlees van vrouwelijke varkens. Onze varkens zijn langer doorgemest dan veel andere varkens. Dit maakt ons varkensvlees lekker stevig en heeft het een klein vetrandje dat extra smaak geeft aan het vlees. Binnen ons varkensvlees assortiment kennen wij een aantal heerlijke specialiteiten:

Steentje - ​Uiensteak - Speklappen - Buikspek -  Varkenshaas - Boshaasje - Spareribs - Varkensfilet - Schouderkarbonade - Gehakt - Verse Worst

 

Kip

De kipproducten die wij leveren, zijn afkomstig van vleeskippen. Dat wil zeggen dat onze kippen zijn gefokt voor de consument. Hierbij worden zo min mogelijk antibiotica of andere supplementen aan de kippen toegediend. Zo houden we onze kipproducten zo eerlijk mogelijk. Een selectie van onze heerlijke kipproducten zijn:

Kipfilet - Veldhoen - Kippenbouten - Kipkarbonade - Drumsticks - Tante Door - Kipschnitzels - Gemarineerde Kipfilet - Kipvink

Kalfsvlees

Bij Slagerij Dennis van de Ven hebben we kalfsvlees van kalveren die tussen de 10 en 11 maanden oud zijn. Op die leeftijd hebben ze een fijnere botstructuur, die tijdens het uitbenen van het kalfsvlees de kwaliteit van het eindproduct ten goede komt. Onze kalveren zijn afkomstig uit de stallen van familie van Schaijk uit Eerde. Zij mesten de kalveren hoofdzakelijk met stro. Dit zorgt ervoor dat het kalfsvlees een groene bemesting krijgt, en dat proeft u terug. Een selectie van onze heerlijke kalfsproducten zijn:

Coté de Veaux - Kalfsgehaktballen - Kalfsoesters - Kalfsschnitzels - Kalsfssaucijsjes - Kalfsentrecote - Kalfslapjes

 

Lamsvlees

Het lamsvlees dat wij in ons assortiment hebben is afkomstig van het ras Texelaar. De Texelaar is een gespierd lam dat van oorsprong uit Texel komt. Deze lammeren hebben een stressloos leven geleid. Dat maakt het vlees lekker mals. Een selectie van onze heerlijke lamsproducten zijn:

Lamsbout - Lamsrack - Lamskoteletten - Lamsfilet - Lamshaas