Het lekkerste vlees voor op de BBQ

Is de barbecue echt jouw domein? Voor alle barbecuefans hebben we een ruim assortiment in grote(re) stukken vlees voor op de BBQ. Leef je helemaal uit met het lekkerste én beste vlees van Schijndel en omstreken!

Kies je favoriete steak.

Cote de Boeuf (rundsvlees)

Cote de Boeuf is , zoals wij zeggen, het lekkerste stukje vlees van een rund. Door de perfecte samenstelling van mals vlees en vet wordt de Cote de Boeuf na het garen een sensatie voor de smaakpapillen

Picanha (rundsvlees)

Een picanha is een stuk rosbief van een rund. Om precies te zijn is het de Staartstuk van een rund.
Een staartstuk of picanha is een bekende BBQ topper, doordat flinke vetlaag de picanha omhult aan een kant.

Beer can chicken (kip)

Beer Can Chicken of in het Nederlands Bierblik Kip is de BBQ trend van 2018. Ieder beginnende BBQ Guru heeft wel eens de Beer Can Chicken. Doordat onze veldhoenen al smaakvol van zichzelf zijn kunt u met deze kippen geweldige Beer Can Chicken maken. 

Brisket (rundsvlees)

De Brisket is een stuk van de borst van een Rund. Hier zit een flinke vetlaag op. Door dit stuk vlees langdurig te garen op lage temperatuur te onderwerpen. Zal het vet wat op en door het vlees zit, door het magere vlees heen smelten. Hierdoor krijg je een prachtig stuk mager vlees wat geweldig sappig is. 

Short ribs (rundsvlees)

De Short Ribs worden de BBQ trend van 2016. Wie dit stukje nog nooit heeft bereid of geproefd mist iets. Je verrast vriend en vijand met dit stukje vlees. Door de langzame bereiding valt het vlees letterlijk en figuurlijk van het bot af. Wil je een keer iets anders dan de oude bekende sparerib kijk dan eens naar Short Ribs

Bavette (rundsvlees)

Bavette is een vergeten stukje vlees. Doordat het een stuk vlees is dat veel gewerkt heeft is het zeer smaakvol. De Bavette kenmerkt zich door een groffe structuur en dat hij wat harder en stugger is, maar op de juiste manier gesneden, is dat een heerlijk mals biefstukje met een bite. Deze biefstuk creëer je door de bavette haaks op de draad te snijden.

Skirt steak (rundsvlees)

Een Skirt Steak is een vergeten stuk Hollands vlees. Een Skirt steak is de middenrif van het Rund. Dit is een spier die veel gewerkt heeft, hierdoor is het zeer smaakvol. De Skirt Steak is vrij lang en zeer grof van draad. Tijdens het bakken zal de Skirt Steak, bijna de helft van zijn lengte verliezen. 

Flank steak (rundsvlees)

Een Flank steak is een stuk vlees wat komt uit de vang van een Rund. De Nederlandse benaming van de Flank Steak is de vinkenlap. Dit is normaal gesproken stug vlees maar wanneer je deze kort op de draad snijd in kleine lapjes is dit net een biefstuk. Benieuwd hoe je dit vlees kan bereiden? 

Flat iron steak

Een Flat Iron Steak is een stuk Sukade waar de dikke zeen in het midden weg gesneden is. Doordat wij gebruik maken van hoogwaardig kwaliteit rundsvlees kun je de Sukade geweldig bakken als een steak. Hoe komt dit vlees aan z'n naam? Lees meer over de naam én het vlees zelf!

Ribroast (varkensvlees)

Een Ribroast is een varkensfilet met een rack van botten eraan. Hiervan zijn geweldige boerenkoteletten van te snijden of u laat het aan 1 stuk om een prachtig stuk vlees aan uw gasten te kunnen serveren.

Spareribs (varkensvlees)

Bij Slagerij Dennis van de Ven kun je natuurlijk heerlijk gegaarde Spareribs halen. Deze hoef je alleen nog maar op te warmen in de oven. Voor de echte BBQ liefhebber lonkt natuurlijk de uitdaging om zelf spareribs te garen. 

Buikspek (varkensvlees)

Wie kent nou niet de ouderwetse speklap. Iedereen is hier wel mee opgegroeid. Maar ooit nagedacht over een heel stuk buikspek te garen. Door het langzaam garen van een heel stuk buikspek, blijft het heel zacht en sappig. 

Pulled Pork (varkensvlees)

Pulled pork is varkensvlees dat door langzaam te garen uit elkaar valt. Dit vlees dien je na de garing uit elkaar te trekken, vandaar de naam Pulled Pork. Een prachtig stuk vlees om Pulled Pork te maken is Procureur. Doordat onze procureur extra doorregen zijn, zal het eind resultaat van je Pulled Pork super sappig zijn. 

Uw Slager Dennis van de Ven

Plein 1944 no 39
5481AR SCHIJNDEL
073-5492218

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit