Flank steak (rundsvlees)

Een Flank steak is een stuk vlees wat komt uit de vang van een Rund. De Nederlandse benaming van de Flank Steak is de vinkenlap. Dit is normaal gesproken stug vlees maar wanneer je deze kort op de draad snijd in kleine lapjes is dit net een biefstuk. Doordat het een spier is die veel gewerkt heeft, zal het mits goed bereid een ware smaakbeleving zijn voor uw smaakpapillen.

Flank steak
€ 1,95 per 100 gram

Bereidingswijze

1.    Marineer het vlees naar smaak.
2.    Laat de marinade een nacht in de koelkast intrekken.
3.    Haal de Flank steak uit de koelkast en steek de BBQ aan.
4.    Bereid de BBQ voor om direct te garen op een hoge temperatuur.
5.    Breng de temperatuur van de BBQ rond de 230°C.
6.    Leg de Flank steak op de BBQ boven de kolen.
7.    Grill de Flank steak in ongeveer 15 min. tot een kern van 50°C.
8.    Haal de Flat Iron steak van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kern van 55°C.
9.    Snij de Flank steak in dunne lapjes. Zorg ervoor dat je op de draad snijd!! Dus haaks op de draad van het vlees
10.    Serveer het vlees aan je gasten

Uw Slager Dennis van de Ven

Plein 1944 no 39
5481AR SCHIJNDEL
073-5492218

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit