Flat iron steak (rundsvlees)

Een Flat Iron Steak is een stuk Sukade waar de dikke zeen in het midden weg gesneden is. Doordat wij gebruik maken van hoogwaardig kwaliteit rundsvlees kun je de Sukade, wat normaal gesproken suddervlees is, geweldig bakken als een steak. De naam Flat Iron, komt voort uit de vorm van het vlees. Het vlees ziet eruit als de onderkant van een strijkijzer, wat in het Engels ook wel vertaald word naar Iron.

Flat Iron steak
€ 2,50 per 100gr.

Bereidingswijze

1.    Marineer het vlees naar smaak.
2.    Laat de marinade een nacht in de koelkast intrekken.
3.    Haal de Flat Iron steak uit de koelkast en steek de BBQ aan.
4.    Bereid de BBQ voor om direct te garen op een hoge temperatuur.
5.    Breng de temperatuur van de BBQ rond de 230°C.
6.    Leg de Flat Iron steak op de BBQ boven de kolen.
7.    Grill de Flat Iron steak in ongeveer 15 min. tot een kern van 50°C.
8.    Haal de Flat Iron steak van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kern van 55°C.
9.    Serveer de Flat Iron steak

Uw Slager Dennis van de Ven

Plein 1944 no 39
5481AR SCHIJNDEL
073-5492218

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit