BBQ seizoen in aantocht

Eindelijk kan het weer: barbecueën! Op een paar BBQ fanaten na hebben veel mensen hun barbecue al een tijd niet gebruikt. Gelukkig komt daar nu weer verandering in. De dagen worden langer en het weer wordt mooier…het BBQ seizoen kan beginnen. Slagerij Dennis van de Ven helpt u graag bij de perfecte barbecue.

Barbecueën is zo populair dat iedereen de basistips inmiddels wel kent. Maar heeft u al eens van deze tips gehoord?

Vlees insmeren met appelsap
Appelsap? Dat is toch dat drankje dat vooral onder kinderen erg populair is? Klopt, maar het is ook ideaal om vlees sappig te houden! Probeer het vooral eens bij varkensvlees.

Veel sausjes? Gebruik een cupcakeblik!
Bij een barbecue mogen lekker sausjes niet ontbreken. Bij Dennis van de Ven ontvangt u deze natuurlijk al in aparte bakjes, maar wanneer u sauzen van thuis gebruikt staat de tafel al snel vol met flesjes en potjes. Een cupcakeblik is de ideale oplossing voor dit probleem. Hier passen meerder sausjes in en alles staat centraal op tafel. Ook handig voor kleine bijgerechtjes of tafelzuren.

Marinade van bier
Weer een drankje dat ideaal is om vlees mee te bewerken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bier gezonder is om vlees mee te barbecueën. Door de hoge temperaturen van de barbecue kunnen er bepaalde ongewenste stoffen vrijkomen. Door het vlees te marineren in donker bier gaat u dit effect tegen.

BBQ rooster schoonmaken
Een rotklusje, maar het moet wel gebeuren: de barbecue schoonmaken. Met een ui wordt het rooster zo weer schoon. Een extra tip: wanneer u het barbecuerooster voor het BBQ’en ook even insmeert met een ui, blijft het vlees minder plakken!

Bak-kant en warmhoud-kant
Verdeel uw barbecue in twee delen. De ene kant bevat brandende houtskool waarboven u het vlees bakt, de andere kant laat u houtskoolvrij. Hier legt u het vlees op zodat het niet aan kan branden, maar wel lekker warm blijft. 

Uw Slager Dennis van de Ven

Plein 1944 no 39
5481AR SCHIJNDEL
073-5492218

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit