Toetjes voor op de bbq

07-07-2016

Gaat u binnenkort barbecueën? Dan is er genoeg om uit te kiezen. Het lekkerste vlees haalt u natuurlijk bij Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel. Heeft u geen zin om de rest zelf te regelen? Ook dan kunt u bij onze slagerij terecht! Wij hebben namelijk verschillende kant-en-klare BBQ pakketten. Hierin zitten de lekkerste salades, malse stukjes vlees en natuurlijk sauzen. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat een barbecue ook het perfecte middel is om een overheerlijk dessert op tafel te zetten. Pak het daarom eens anders aan en zorg voor wat zoetigheid van de BBQ. Ons team heeft de lekkerste tips op een rijtje gezet.

Gaan met die banaan! Fruit op de BBQ

Fruit met chocolade, wie is er niet dol op? Met dit toetje van de barbecue maak je iedereen blij. Voor dit recept is een nasmeulende barbecue meer dan voldoende. Ideaal dus als laatste gerecht!

Snij de banaan over de gehele lengte, door de schil heen. Stop er naar wens chocolade in. Mini marshmallows en koekjes zijn een perfecte aanvulling om het feest compleet te maken. Wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg hem 10 tot 15 minuten op de barbecue. Daarna is het smullen geblazen! Op extra hete dagen serveert u de banaan met een bolletje ijs.

Maakt u dit dessert voor volwassenen? Dan hebben we nog een variant in petto! Snij de banaan op dezelfde manier in, maar vul hem met suiker en een scheutje Licor 43, Grand Marnier of Amaretto. Smakelijk!

De zon op je bord: gegrilde ananas van de barbecue

Deze zoete vrucht is een echte zomerse traktatie! Haal de smaak van de vrucht naar boven door hem lekker te grillen op de barbecue. Snij de ananas eerst in de lengte in acht stukken en verwijder de harde kern. Wentel de ananas om in de suiker en leg ze op een met olie bestreken rooster op de barbecue. Gril de stukken aan beide kanten. Meng ondertussen mascarpone met vanillesuiker, kokosmelk en poedersuiker tot een luchtige crème. Als de ananas genoeg geroosterd is, kan deze in kleinere stukjes gesneden worden. Serveer de ananas met de kokosroom en bestrooi het geheel met amandelschaafsel.

Zoete BBQ spiesjes

Het blijft een favoriet op de barbecue: de spiesjes. Dat komt door de vele variaties die er mogelijk zijn. Een lekker stukje vlees met gegrilde groenten, garnalen die worden afgewisseld met citroenpartjes…het is allemaal superlekker! Dus waarom zou je niet eens een barbecue dessert op een spiesje maken? Het is super gemakkelijk vooral kinderen zijn er dol op: marshmallows met aardbeien! Let erop dat de aardbeien goed droog zijn voor ze op de BBQ gaan en verwijder de kroontjes. Spies ze vervolgens om en om met de marshmallows aan een stokje en leg ze kort op de barbecue. Genieten!