Slecht weer en toch barbecue├źn? Het kan!

15-08-2016

Deze zomer is het weer niet erg stabiel. Het ene moment is het behoorlijk warm, het andere moment is het koud en regent het. Eigenlijk is de zomer hét seizoen om lekker te BBQ'en. Maar met het Nederlandse weer kan een lekker barbecue soms zomaar ineens in het water vallen. Barbecueën met slecht weer, daar is niemand fan van. Gelukkig hebben we bij Slagerij Dennis van de Ven de ultieme tips om ook bij slecht weer een zomerse bbq te organiseren. 

Bescherm je barbecue
Eén van de belangrijkste dingen? Je barbecue beschermen tegen regen en wind. Natuurlijk is binnen barbecueën niet echt handig, maar onder een afdakje in de tuin staat een BBQ prima! Wil je in een garage barbecueën, zorg dan dat er voldoende verse lucht binnen komt. Dit in verband met een CO-vergiftiging. Het is dus het beste om lekker buiten te barbecueën, waar de rook meteen weg kan. Ook als je geen overkapping in je tuin hebt zijn er mogelijkheden: denk bijvoorbeeld aan een partytent of een grote, stevige parasol. Let wel op met deze opties als het hard waait, deze zijn namelijk stukken minder stevig.

Storm
Soms is er sprake van een onweersbui die over het land trekt. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de weersvoorspelling. Zo weet je precies op welk moment je de barbecue aan kunt steken en wanneer het beter is om nog even te wachten. Eén bui hoeft een avondje barbecueën niet te verpesten, misschien begint de zon daarna weer te schijnen!

Maak het binnen gezellig!
Ook al is het buiten slecht weer, binnen kan het ook gezellig zijn! Zorg dat de tafel feestelijk is gedekt, dat er genoeg lampjes hangen en zet een zomers muziekje aan. Zit je onder een overkapping? Dan kun je misschien een kacheltje aanzetten of wat fleecedekentjes klaarleggen.