BBQ in de herfst

28-09-2016

Het is herfst! Tijd voor een stoofpannetje, boeuf bougignon, paddestoelen en pompoen. Het liefst bij een knisperend haardvuur na een stevige boswandeling. Maar wacht…deze weken lijkt het zo nu en dan nog op een mooie zomerdag. De ultieme gelegenheid om nog één keertje te barbecueën. Om het herfstgevoel te creëren, geven we deze bbq natuurlijk wel een twist!

De herfst is een prachtig seizoen om nog eens lekker te barbecueën. De avonden worden langer en de focus ligt, als het buiten wat kouder wordt, veel meer op de kwaliteit van het vlees dat op de barbecue gaat! In plaats van een supernselle bereiding, kan er in de herfst gekozen worden voor slow cooking. Mals vlees, boordevol smaken en specerijen. Dat is het échte barbecueën.  

Geef je barbecue een extra speciale smaak door niet alleen houtskool te gebruiken in de barbecue. Denk bijvoorbeeld eens aan typische herfstachtige smaken zoals noten, gedroogde druivenranken en sinaasappelschillen. Door deze ingrediënten te mixen met het houtskool krijgt uw vlees een onvervalste herfstachtige smaak.

Herfst is het seizoen van wild. Wild heeft van zichzelf veel smaak, dus het heeft weinig opsmuk nodig. Geen fan van wild? Bij Slagerij Dennis van de Ven adviseren we u graag over de lekkerste stukjes vlees voor een herfstachtige barbecue!

Ook op het gebied van groenten is er allerlei lekkers te verkrijgen in de herfst. Wat dacht u van mais, courgettes, champignons of lof? En dan hebben we het nog niet eens gehad over gevulde appeltjes, vijgen en gepofte kastanjes.

Wij kunnen niet wachten!