Hartige banketletter

09-11-2016

Dit weekend komt Sinterklaas weer in het land! Op zaterdag 12 november meert hij aan in Maassluis en op 13 november brengt hij ook een bezoekje aan Schijndel. Dat moet gevierd worden!

Het zoete snoepgoed vliegt ons de komende weken weer om de oren. Daarom hebben wij een lekkere, hartige variant van de banketletter voor u!

Benodigdheden (voor 1 banketletter):

6 plakjes bladerdeeg
350 gram gehakt
1 ei
1 ui
1 handje peterselie
1 teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel tijm
1 eetlepel sesamzaad
Peper en zout

Zo maakt u het!

Verwarm de oven voor op 175 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de peterselie, knoflook en ui fijn. Fruit de ui en knoflook vervolgens in een pannetje met wat olie en voeg dit vervolgens toe aan het gehakt. Meng hier de kerrie, tijm en peterselie door en breng het geheel op smaak met peper en zout. Kneed alles goed door elkaar en maak vervolgens een lange rol van het gehakt.

Leg het bladerdeeg op een stuk bakpapier en laat alle stukjes bladerdeeg ongeveer een centimeter overlappen. Bestrijk de randen met een beetje ei zodat de randen goed blijven plakken. Leg het gehakt op het deeg en vouw het deeg vervolgens rondom het gehakt goed dicht.

Leg de naad van het deeg naar beneden. Bestrijk het geheel met ei en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Vervolgens bak je de banketstaaf in 45 minuten mooi goudbruin! 

Eet smakelijk!