Nederlanders gehecht aan stukje vlees

16-03-2017

Nederlanders zijn gek op vlees. Bijna de helft van de Nederlanders zegt iedere dag vlees te eten. De vleesliefhebbers van ons land zijn duidelijk: een maaltijd zonder vlees of vis? Saai!

Vlees als belangrijke voedingsstof

Kantar TNS deed onderzoek onder duizend Nederlanders. Ongeveer twintig procent van de respondenten gaf in dat onderzoek aan dat ze ervan overtuigd zijn dat ze zonder vlees voedingsstoffen tekort komen.

Barbecue zonder vlees? Ondenkbaar!

Van de vleeseters is zeventig procent zelfs zo enthousiast over vlees, dat ze aangeven erg gehecht te zijn aan een stukje vlees op hun bord. Een barbecue of stamppot zonder vlees is voor hen een incomplete maaltijd. Bijna de helft van de respondenten geeft aan iedere dag van de week vlees te eten en geeft aan dat dit ook gezond is.

Mannen zijn de grootste vleesliefhebbers

Mannen blijken grotere vleesliefhebbers te zijn dan vrouwen. Mannen drinken zelfs liever nooit meer bier dan dat ze vlees moeten opgeven. Voor de helft van de mannelijke respondenten is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Bij Slagerij Dennis van de Ven begrijpen we dat maar al te goed!

Favoriete stukken vlees

De onderzoeker heeft ook gekeken naar de favoriete stukken vlees onder Nederlanders. Benieuwd naar de top tien?

1: Kipfilet
2: Biefstuk
3: Rundergehakt
4: Kippendij
5: Ossenhaas
6: Stoofvlees
7: Varkenshaas
8: Varkenskarbonade
9: Gebraden kip
10: Sukadelap

Bij Slagerij Dennis van de Winkel informeren we u graag over het lekkerste stukje vlees bij uw maaltijd!