Nieuwe rijpingskast bij Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel

05-04-2017

Het rijpen van vlees is een van de oudste manieren om vlees te bewerken. Een ambachtelijk proces waar tijd voor nodig is. Maar als het dan eenmaal klaar is…heeft het vlees de meest intense smaak die u zich voor kunt stellen.

Bij Slagerij Dennis van de Ven houden we van deze techniek. Het liefst willen we iedereen de mogelijkheid geven om zo’n lekker stukje gerijpt vlees te proeven. Dus dat gaan we doen!

Sinds kort hebben we in onze slagerij een rijpingskast staan. Geselecteerd rundvlees kan hierin rijpen tot het de lekkerste smaak heeft.

Herkomst van het rijpingsproces

Het rijpen van vlees is niets nieuws. Sterker nog; vroeger werd vlees vaak toegepast. De luchtvochtigheid, luchtcirculatie en de temperatuur worden constant gecontroleerd. Zo wordt het vlees extra mals en smaakvol. Nog nooit proefde u rundvlees zo intens!

Meer weten?

Kom langs in onze slagerij en vraag naar de mogelijkheden. Wij vertellen u ook graag meer over verschillende manieren om het vlees lekker te bereiden.