Dag van de Slager XXL in de MooiSchijndel Krant

17-05-2017

Op één van de grootste Big Green Egg’s (een populair type barbecue, red.) die momenteel verkrijgbaar is, lag 70 centimeter varken te garen. En slager Dennis van de Ven stond zelf en public een runderstomp uit te benen. Er was volop actie zaterdag tijdens de Dag van de Slager bij Dennis van de Ven, die iedereen liet proeven én een kijkje in de keuken bood.

Tekst: Tjanne Hartman (MooiSchijndel Krant)
Foto's: Henk van Abeelen

Dag van de Slager XXL Schijndel Brabant barbecue

Op straat stonden tenten, zes Big Green Egg’s en diverse bakplaten en er waren tweehonderd ballonnen, opgeblazen door de kinderen Van de Ven, ter versiering en om uitgedeeld te worden aan de kinderen. Onder andere topbarbecuer Peter Bootsma gaf een demonstratie op een Big Green Egg. Uiteraard kon er volop geproefd worden. Van vlees, maar ook vis van ‘buurman’ De Viswinkel en worstenbroodjes van Bakkertje Evert. “Alle lof voor mijn topteam”, benadrukt de slager. “Zij hebben volle bak gewerkt, terwijl ik buiten met klanten kon kletsen en met de barbecue kon spelen. Dankzij hun inzet hebben heel veel klanten een heerlijke moederdag gehad.” De eerste tweehonderd klanten gingen bovendien met een orchidee naar huis.

Achter de schermen

Iedereen mocht ook een kijkje nemen achter de schermen. In de keuken van de slagerij, waar bijvoorbeeld de soepen worden gemaakt. In de worstenmakerij. In de werkplaats, waar doorgaans het uitbenen en uitsnijden plaatsvindt. In de vleeswarencel waar de eigen voorraad vlees ligt. In het vroegere slachthuis dat nu gebruikt wordt als poetserij voor alle gebruikte bakjes en schaaltjes. En via de binnenplaats konden bezoekers ook de oude schouw van de veertig jaar oude rokerij zien. “We hebben van alles wat gedaan en het was een ontzettend leuke dag”, blikt Van de Ven terug. “Het uitbenen trekt altijd veel bekijks, maar ik merkte dat mensen het toch vooral leuk vinden om een kijkje achter de schermen te nemen. En wij laten graag zien wat we doen en waarom we zo trots zijn op ons mooie vakgebied.”

Dag van de Slager XXL Schijndel Brabant barbecue