Eervolle vermelding in Spareribs Trophy 2017

Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven heeft een eervolle vermelding gekregen in de Spareribs Trophy 2017, de vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. De spareribs van Slagerij Van de Ven behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland. 

Slager Dennis van de Ven ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk. Slagerij P. J. van den Broek won tijdens de feestelijke uitreiking de eerste prijs op het KNS Inspiratiecongres. De tweede prijs ging naar Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs was voor Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.

Gekeurd
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: smaak, geur en kleur, maar ook het uiterlijk. Ramon Beuk zei over de spareribs van Dennis van de Ven: “Prachtige sparerib waarin de kunst van de garing tot zijn recht komt.” Dennis van de Ven: “We zijn vereerd dat onze spareribs tot de beste 10 van Nederland behoort, hoewel onze vaste klanten dat al jaren weten!”

(Bron: MooiSchijndel)