BBQ’en: zo moet het niet!

Het is eindelijk zomer, tijd om de barbecue af te stoffen dus. Dit is hét seizoen om te genieten van heerlijk vlees en een koud drankje, terwijl u geniet van het zonnetje.

Bij Slagerij Dennis van de Ven informeren we u graag. Komt u bij ons in de winkel om BBQ vlees op te halen, dan vertellen we u meteen hoe u het vlees lekker klaar kunt maken op de barbecue. Maar minstens net zo belangrijk om te weten zijn de BBQ don’ts! Met deze belangrijkste tips gaat u nooit meer de mist (of rook) in tijdens een avond smullen:

Burn Baby Burn

Laat het vlees niet aanbranden! Het lijkt zo voor de hand liggend; maar veel mensen zijn te enthousiast zodra de BBQ brandt.

Check Check Dubbelcheck

Laat het vlees niet te lang liggen, maar check het regelmatig. Als het niet gaar is, kan het altijd nog even terug op de BBQ. Is het eenmaal verbrand, dan is er geen weg meer terug.

Halfvol

Kolen bijvullen tijdens de barbecue zou niet nodig moeten zijn. Vul uw BBQ voor minimaal een derde, maar maximaal tot de helft met kolen. Komen de kolen te hoog, dan krijgt het vlees een aangebrande smaak.

Heb geduld

Ongeduldig? Blijf dan uit de buurt van de BBQ! De kolen moeten de tijd krijgen om grijs te worden. Pas als de vlammen verdwenen zijn en de kolen grijs is het tijd om het vlees te bakken.

Aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes gebruiken? Liever niet. Het kan zomaar gebeuren dat je vlees een chemisch smaakje krijgt…eeuwig zonde!

Lekker voor erbij

Meer saus dan vlees. Iedereen houdt van ene lekker sausje bij de BBQ, maar overdrijf het niet. Wanneer u vlees van goede kwaliteit kiest komt het de smaak ten goede wanneer u niet al te veel saus gebruikt. Bovendien, écht lekker vlees heeft het niet eens nodig!