BBQ’en op de camping? Maak iets bijzonders!

Voor veel mensen zit de vakantie er al bijna op. Maar sommige geluksvogels trekken er binnenkort nog op uit. Lekker naar de camping en hopen op goed weer. Het enige dat nog ontbreekt voor het ultieme vakantie-gevoel is een BBQ! Maar een barbecue op vakantie organiseren betekent vaak simpele gerechten op een wegwerp barbecue. Dat er ook alternatieven zijn, laten we u graag zien.

Zelf hamburgers maken

Een hamburger is altijd lekker. Natuurlijk kunt u op uw vakantieadres kant en klare hamburgers kopen. Nog beter: de ambachtelijke hamburgers van Slagerij Dennis van de Ven meenemen! Wilt u het helemaal speciaal maken? Vraag dan naar ons lekkerste gehakt! Hier maakt u namelijk erg gemakkelijk hamburgers van. Meng het gehakt en breng het op smaak met kruiden. Wij geven u in onze slagerij graag tips. Hamburgers bakt u in ’n kwartiertje lekker gaar op de barbecue. Bent u een liefhebber van rood vlees? Haal ze dan wat eerder van het vuur.

Voor de vegetariërs

Wist u dat u met groente ook overheerlijk kunt BBQ’en? De aubergine is er met zijn vlezige substantie perfect voor. Hol de aubergine uit en vul ‘m met couscous of bulgur. Stiekem toch wat vlees erbij (wat wij volledig begrijpen)? Meng dat wat gehakt met een uitje voor de vulling. Even op de BBQ en genieten maar!

Lunch van de BBQ

Barbecueën alleen geschikt voor het diner? Echt niet! Maak eens een lekkere late lunch met een zelfgemaakt clubsandwich. Brood roosteren, kip en spek lekker laten grillen en stapelen met sla, tomaat en een dressing. Hmm!

Slow-BBQ’en: rosbief van de barbecue

Een keer bijzonder BBQ’en? Kies dan voor een wat groter stuk vlees dat wat langer kan garen. Neem hier uitgebreid de tijd voor op uw vakantieadres en ontspan ondertussen met een verkoelend drankje in uw hand.

Marineer de rosbief eerst (zorg dat er plek is in uw campingkoelkastje!). Schroei het vlees rondom dicht op de barbecue en laat het daarna langzaam garen. Ook lekker op een broodje bij de lunch!

Italiaans

Gaat u dit jaar naar Italië? Dan mag een pizza niet ontbreken. Wist u dat u deze Italiaanse specialiteit ook gewoon op uw BBQ klaar kunt maken? Kneed het deeg, zorg voor voldoende beleg en tomatensaus en voilà! Uw eigen pizza kan de barbecue op. Er zijn speciale pizzastenen verkrijgbaar voor op de barbecue. Wanneer u op zoek bent naar een betaalbaarder alternatief, is een geperforeerd bakblik dat de warmte doorlaat een alternatief. Geen bakblik of pizzasteen bij de hand? Kies dan voor brood dat al gebakken is en beleg dit. Zo bent u ervan verzekerd dat het niet door het rooster zakt.   

Echt gek op pizza? Kies dan (net als wij deden) voor de Städler Made. Een outdoor oven speciaal voor pizza's.