Heerlijke herfst

De herfst begint vroeg dit jaar. De temperatuur is al een tijdje niet meer zomers, het wordt weer vroeger donker en de blaadjes beginnen langzaam te verkleuren...bij Slagerij Dennis van de Ven betekent dit dat het weer tijd is voor heerlijke herfstspecialiteiten!

De lekkerste balkenbrij

Terug van weggeweest voor een zomerstop is bijvoorbeeld de lekkerste balkenbrij! Onze balkenbrij wordt helemaal zelf gemaakt volgens de oude receptuur van familie van der Steen. De voormalig eigenaar van onze slagerij heeft ervoor gezorgd dat dit recept, wat inmiddels meer dan vijftig jaar oud is, niet verloren gaat.

Wist u dat balkenbrij een echt Brabants product is? Van oorsprong is het een goedkoop boerengerecht dat werd gemaakt  van slachtafval, meel of bloem en rommelkruid. De bereiding is jaren later nog steeds hetzelfde, maar tegenwoordig gebruiken we vlees van betere kwaliteit voor het maken van de balkenbrij, en dat proef je!

De balkenbrij is, na het bakken, lekker knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen.

lekkerste balkenbrij brabant slagerij dennis van de ven lekkerste balkenbrij brabant slagerij dennis van de ven

Slecht weer? Erwtensoep

Onlosmakelijk verbonden met slecht weer is natuurlijk de traditionele erwtensoep (of snert). Sinds kort is deze goed gevulde soep weer te vinden bij Slagerij Dennis van de Ven. Wanneer de regen tegen de ramen klettert blijft men het liefst de hele dag binnen. Mét een pannetje erwtensoep uiteraard.

Gourmet

Nu het kouder wordt, verdwijnt de BBQ bij veel mensen weer voor een aantal maanden in de schuur. Dat wil niet zeggen dat er in de herfst niet heerlijk genoten kan worden van samen eten. De tijd om te gourmetten komt langzaam dichterbij!