Op zoek naar ambachtelijk vlees

13-01-2016

Onlangs sprak Volkskrant met Hendrik Dierendonck. Deze Vlaamse slager, die inmiddels is uitgegroeid tot een bekendheid in België, heeft lef. Als een van de eerste in Vlaanderen liet hij zijn klanten zien waar het vlees vandaan komt. Toen hij hiermee begon verklaarden zijn vakgenoten hem voor gek. Volgens hen willen klanten helemaal niet zien waar hun vlees vandaan komt. Dierendonck stelt echter dat dit de werkelijkheid is en dat men voor zowel het levende als het geslachte dier respect moet hebben. Een opvatting die perfect aansluit bij de visie van slagerij Dennis van de Ven! 

Kiezen voor vlees van kwaliteit
Dierendonck vertelt in een interview dat het slagersvak vergeleken moet worden met de wijnmakerij. “Het runderras is de druif, het terroir het weiland, het alcoholpercentage is te vergelijken met het vetgehalte. Als het goed is, proef je het landschap terug in het vlees.” Daarnaast voorspelt hij dat mensen minder vlees gaan eten in de toekomst, maar wel kiezen voor betere kwaliteit. 

Ambachtelijk vlees
Mensen gaan steeds meer op zoek naar vlees waar tijd en aandacht in is gestoken. Gelukkig komt er dan ook steeds meer ambachtelijkheid en kwaliteit in het slagersvak. In onze slagerij werken we al vanaf het begin volgens dit principe. Hier staat kwaliteit dat ook altijd met stip op een.

Bent u benieuwd naar ons kwaliteitsvlees en wat wij verstaan onder ambacht? Lees dan hier verder.