Cocktails met…vlees?!

17-02-2016

Een nieuwe culinaire trend verovert Londense bars: cocktails met een vlezig tintje. Natuurlijk kenden we de muntblaadjes, olijven, vruchten en zelfs bloemblaadjes al, maar dit is weer wat meer experimenteel. In Nederland is er (voor zover wij weten) nog geen bar waar deze cocktails verkrijgbaar zijn, maar wie weet komt de trend overwaaien naar Nederland. En voor wie durft, hebben we een aantal zeer speciale combinaties verzameld. Voor de thuis-mixer!

Bacon/ei martini
De klassieke Martini kent iedereen wel. Speciaal voor liefhebbers van een stevig Engels ontbijt heeft de London Cocktail Club de zogenaamd ‘Bacon and Egg Martini’ ontwikkeld. Een stuk gerookt spek wordt getrokken in Jack Daniels om vervolgens eiwit, ahornsiroop, citroensap en kruidenbitter toe te voegen. Alle ingrediënten moeten in een shaker hard geschud worden tot het eiwit gaat schuimen en de cocktail wordt natuurlijk geserveerd met een stukje crispy bacon. De bacon martini staat ook wel bekend als de Bacontini of Pig on the Rocks.

The Butcher
Deze cocktail komt uit Los Angeles en maakt gebruik van beef jerky. Het vlees moet 30 minuten in rum geweekt worden, waarna de rum samengevoegd wordt met honing en whiskey bitters. Geserveerd met de schil van een sinaasappel en een klein stukje beef jerky is deze cocktail helemaal af!

Smoky Sour
Om deze cocktail zelf te proberen, heb je bacon nodig die is gedrenkt in cahaça (een Braziliaanse likeur), bramenjam, citroensap, rozemarijn en een paar bramen. Alle ingrediënten, inclusief wat extra likeur, worden in de shaker samengevoegd en daarna gegarneerd met de rozemarijn en bramen.

Durft u deze cocktails aan of hoopt u dat deze trend Nederland overslaat?