Paasei met ambachtelijke ham

24-03-2016

Het is weer bijna Pasen! Daar hoort natuurlijk een eitje bij. Natuurlijk kan het op de oude, vertrouwde manier, maar bij Slagerij Dennis van de Ven hebben we een veel beter (en lekkerder) idee!

Benodigdheden:

- Stokbrood
- Ei
- Zout en peper
- Olie
- Bacon (of andere ambachtelijke ham)

Bereidingswijze
Snij het stokbrood in flinke plakken en maak een gat in het midden van het brood. Voeg olijfolie toe in een bakpan op middelhoog vuur. Terwijl de pan warm wordt, snijdt u de bacon of ham in blokjes. Bak deze vervolgens aan.

Haal de bacon uit de pan en zet het vuur lager. Plaats de stokbroodjes in de pan en breek een ei in het stokbrood. Giet het ei voorzichtig in het stokbrood! Druk het stokbrood even aan zodat het eiwit niet onder het stokbrood weg kan lopen. Als het ei iets gestold is, kan zout en peper toegevoegd worden. Laat het nog twee minuten langzaam garen en draai het broodje voorzichtig om. Garneer de bacon of ham erbij en smullen maar! Tip: voor een zacht ei laat je het draaien achterwege. 

Ook iets voor de kleine gasten maken? Bekijk dan ons paashaas-eitje!

   
   

 

Vrolijk Pasen!