• Beer Can Chicken (Kip)

    Beer Can Chicken of in het Nederlands Bierblik Kip is de BBQ trend van 2015. Ieder beginnende BBQ Guru heeft wel eens de Beer Can Chicken. Doordat onze veldhoenen al smaakvol van zichzelf zijn kunt u met deze kippen geweldige Beer Can Chicken maken. Zoals de naam al doet vermoeden neemt u een...
  • Brisket (rundsvlees)

    De Brisket is een stuk van de borst van een Rund. Hier zit een flinke vetlaag op. Door dit stuk vlees langdurig te garen op lage temperatuur te onderwerpen. Zal het vet wat op en door het vlees zit, door het magere vlees heen smelten. Hierdoor krijg je een prachtig stuk mager vlees wat geweldig...
  • Short Ribs (rundsvlees)

    De Short Ribs worden de BBQ trend van 2016. Wie dit stukje nog nooit heeft bereid of geproefd mist iets. Je verrast vriend en vijand met dit stukje vlees. Door de langzame bereiding valt het vlees letterlijk en figuurlijk van het bot af. Wil je een keer iets anders dan de oude bekende sparerib...
  • Bavette (rundsvlees)

    Bavette is een vergeten stukje Oer-Hollands vlees. Doordat het een stuk vlees is dat veel gewerkt heeft is het zeer smaakvol. De Bavette kenmerkt zich door een groffe structuur en dat hij wat harder en stugger is, maar op de juiste manier gesneden, is dat een heerlijk mals biefstukje met een...
  • Skirt Steak (rundsvlees)

    Een Skirt Steak is een vergeten stuk Hollands vlees. Een Skirt steak is de middenrif van het Rund. Dit is een spier die veel gewerkt heeft, hierdoor is het zeer smaakvol. De Skirt Steak is vrij lang en zeer grof van draad. Tijdens het bakken zal de Skirt Steak, bijna de helft van zijn lengte...
  • Flank Steak (rundsvlees)

    Een Flank steak is een stuk vlees wat komt uit de vang van een Rund. De Nederlandse benaming van de Flank Steak is de vinkenlap. Dit is normaal gesproken stug vlees maar wanneer je deze kort op de draad snijd in kleine lapjes is dit net een biefstuk. Doordat het een spier is die veel gewerkt...
  • Flat Iron steak (rundsvlees)

    Een Flat Iron Steak is een stuk Sukade waar de dikke zeen in het midden weg gesneden is. Doordat wij gebruik maken van hoogwaardig kwaliteit rundsvlees kun je de Sukade, wat normaal gesproken suddervlees is, geweldig bakken als een steak. De naam Flat Iron, komt voort uit de vorm van het vlees....
  • Picanha (rundsvlees)

    Een Picanha is een stuk rosbief van een Rund. Om precies te zijn is het de Staartstuk van een rund. Een Staartstuk of Picanha is een bekende BBQ topper, doordat flinke vetlaag de Picanha omhult aan een kant. Tijdens het garen van de Picanha smelt het vetlaagje deels weg in het malse vlees. Dit...
  • Cote de Boeuf (rundsvlees)

    Cote de Boeuf is , zoals wij zeggen, het lekkerste stukje vlees van een rund. Door de perfecte samenstelling van mals vlees en vet wordt de Cote de Boeuf na het garen een sensatie voor de smaakpapillen. Een Cote de Boeuf, wat ook wel een Prime-Rib wordt genoemd, is een Rib-Eye met bot. Elk feest...
  • Ribroast (varkensvlees)

    Een Ribroast is een varkensfilet met een rack van botten eraan. Hiervan zijn geweldige boerenkoteletten van te snijden of u laat het aan 1 stuk om een prachtig stuk vlees aan uw gasten te kunnen serveren. Ribroast € 1,80 per 100gr. Bereidingswijze 1.    Haal de...
  • SPARERIBS (varkensvlees)

    Bij Slagerij Dennis van de Ven kun je natuurlijk heerlijk gegaarde Spareribs halen. Deze hoef je alleen nog maar op te warmen in de oven. Voor de echte BBQ liefhebber lonkt natuurlijk de uitdaging om zelf spareribs te garen. De mogelijkheden qua smaak zijn bijna oneindig. Heel zoet tot heel...
  • BUIKSPEK (varkensvlees)

    Wie kent nou niet de ouderwetse speklap. Iedereen is hier wel mee opgegroeid. Maar ooit nagedacht over een heel stuk buikspek te garen. Door het langzaam garen van een heel stuk buikspek, blijft het heel zacht en sappig. Hierdoor neemt het alle smaken van de kruiden en rook geweldig op....
  • PULLED PORK (varkensvlees)

    Pulled pork is varkensvlees dat door langzaam te garen uit elkaar valt. Dit vlees dien je na de garing uit elkaar te trekken, vandaar de naam Pulled Pork. Een prachtig stuk vlees om Pulled Pork te maken is Procureur. Doordat onze procureur extra doorregen zijn, zal het eind resultaat van je...