Bavette (rundsvlees)

Bavette is een vergeten stukje Oer-Hollands vlees. Doordat het een stuk vlees is dat veel gewerkt heeft is het zeer smaakvol. De Bavette kenmerkt zich door een groffe structuur en dat hij wat harder en stugger is, maar op de juiste manier gesneden, is dat een heerlijk mals biefstukje met een bite. Deze biefstuk creëer je door de bavette haaks op de draad te snijden, zodat je plakjes krijgt die kort van draad zijn.

Bavette
€2,50 per 100gr.

Bereidingswijze

1.    Marineer het vlees naar smaak.
2.    Laat de marinade een nacht in de koelkast intrekken.
3.    Haal de Bavette uit de koelkast en steek de BBQ aan.
4.    Bereid de BBQ voor om direct te garen op een hoge temperatuur.
5.    Breng de temperatuur van de BBQ rond de 230°C.
6.    Leg de Bavette op de BBQ boven de kolen.
7.    Grill de Bavette in ongeveer 15 min. tot een kern van 50°C.
8.    Haal de Bavette van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kern van 55°C.
9.    Snij de Bavette in dunne lapjes. Zorg ervoor dat je op de draad snijd!! Dus haaks op de draad van het vlees.
10.    Serveer het vlees aan je gasten.