Short Ribs (rundsvlees)

De Short Ribs worden de BBQ trend van 2016. Wie dit stukje nog nooit heeft bereid of geproefd mist iets. Je verrast vriend en vijand met dit stukje vlees. Door de langzame bereiding valt het vlees letterlijk en figuurlijk van het bot af. Wil je een keer iets anders dan de oude bekende sparerib kijk dan eens naar Short Ribs

Short Ribs
€1,50 per 100gr.

Bereidingswijze

1.    Leg de Short Ribs met de rib kant naar boven voor je neer.
2.    Verwijder de dikke vlies die aan de botten vast zit met een mesje of schroevendraaier.
3.    Marineer de Short Ribs naar smaak.
4.    Laat de marinade voor een nacht intrekken in de koelkast.
5.    Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 100-110°C.
6.    Leg het vlees met de rib kant naar beneden op de BBQ.
7.    Gaar de Short Ribs tot een kern van ongeveer 65°C. 
8.    Wikkel de Short Ribs in aluminiumfolie.
9.    Gaar de Short Ribs door tot een kern van 90°C.
10.    Laat de Short Ribs 15 min rusten in aluminiumfolie.
11.    Serveer en snij de Short Ribs aan tafel