Brisket (rundsvlees)

De Brisket is een stuk van de borst van een Rund. Hier zit een flinke vetlaag op. Door dit stuk vlees langdurig te garen op lage temperatuur te onderwerpen. Zal het vet wat op en door het vlees zit, door het magere vlees heen smelten. Hierdoor krijg je een prachtig stuk mager vlees wat geweldig sappig is. Wanneer je tijdens het garen rooksnippers gebruikt krijg je ook nog eens een prachtige rookring om je vlees heen.

Brisket
€1,40 per 100gr.

Bereidingswijze

1.    Leg het vlees voor je neer met de vet kant naar boven.
2.    Trim het vetlaagje deels weg tot gewenst.
3.    Marineer de Brisket naar smaak.
4.    Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 100-110°C
5.    Leg het vlees met de vetlaag naar boven op de BBQ.
6.    Gaar de Brisket tot een kern van 73°C.
7.    Wikkel de Brisket in de aluminiumfolie.
8.    Gaar de Brisket door tot een kern van 91°C.
9.    Haal de Brisket van de BBQ in wikkel hem opnieuw in met aluminiumfolie.
10.    Laat de Brisket rusten voor ongeveer 1 uur.
11.    Serveer en snij de Brisket in dunne repen aan tafel voor je gasten.