Cote de Boeuf (rundsvlees)

Cote de Boeuf is , zoals wij zeggen, het lekkerste stukje vlees van een rund. Door de perfecte samenstelling van mals vlees en vet wordt de Cote de Boeuf na het garen een sensatie voor de smaakpapillen. Een Cote de Boeuf, wat ook wel een Prime-Rib wordt genoemd, is een Rib-Eye met bot. Elk feest of etentje kent wel een persoon die houdt van kluiven. Deze wordt ook voorzien met het bot. Na het garen van de Cote de Boeuf snijdt u het bot van het vlees af en u heeft nog een runds sparerib om de kluiver te voorzien.

Cote de Boeuf
€2,40 per 100 gram

Bereidingswijze

1.    Marineer de Cote de Boeuf naar smaak
2.    Laat de marinade voor een nacht intrekken in de koelkast
3.    Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 175-200°C
4.    Leg het vlees op de BBQ.
5.    Gaar de Cote de Boeuf tot een kern van 45°C
6.    Leg de Cote de Boeuf boven de kolen om direct te garen
7.    Gaar de Cote de Boeuf door tot een kern van 53°C
8.    Laat de Cote de Boeuf 15 min rusten in aluminiumfolie.
9.    Serveer en snij de Cote de Boeuf aan tafel voor je gasten
10.    Snij het bot van de Cote de Boeuf af en serveer deze nog als een groot kluifbot