Stoer BBQ vlees: buikspek

Wie kent nou niet, de ouderwetse speklap? Iedereen is hier wel mee opgegroeid. Maar ooit nagedacht over een heel stuk buikspek garen?

Door het langzaam garen van een heel stuk buikspek, blijft het heel zacht en sappig. Hierdoor neemt het alle smaken van de kruiden en rook geweldig op. Vervolgens nog kort op een hoge temperatuur te grillen voor een krokant korstje en je hebt een prachtig en smaakvol stuk vlees.

Bereidingswijze

  • Marineer de buikspek naar smaak. Verpak deze in keukenfolie en zet hem minimaal een nacht in de koelkast
  • Haal op de dag van bereiding de buikspek uit de koelkast en laat hem minimaal een uur op kamertemperatuur komen.
  • Steek de BBQ aan en maak de BBQ klaar om indirect te garen. Zet tevens een flinke lekbak klaar, zodat je die onder de buikspek kunt zetten. Door het vet van de buikspek zal er veel viezigheid in je BBQ komen. 
  • Zorg ervoor dat de BBQ tussen de 110°C-120°C blijft
  • Leg de Buikspek op de BBQ, gaar deze in ongeveer 3 uur naar een kern van 70°C. 
  • Bij 70°C is de Buikspek gaar
  • Wil je nog een krokant korstje creëren, dan leg je de buikspek nog even direct boven de kolen

Bestel direct