Lekker kerstrecept: côte de boeuf
‘Persoonlijk vind ik de côte de boeuf, het runderribstuk, een van de lekkerste delen van het rund. Het is de ribeye waar nog been aan zit. De steeds populairdere tomahawk steak is hetzelfde stuk vlees waar het hele ribbeen nog aan zit en wat verder is schoongesneden.
Côte de boeuf is erg smaakvol en heeft een klein randje vet wat voor extra smaak zorgt. De structuur is zowel fijn als iets grover omdat het is opgebouwd uit verschillende spieren. Je kunt de slager vragen of hij het tien dagen kan laten rijpen, rundvlees is hier heel geschikt voor. Het vlees wordt malser en nog intenser van smaak maar door de korte periode heb je nog geen snijafval. Een mooi deel om tijdens de kerstdagen te serveren. Het is niet alleen erg lekker, maar ook heel stoer!
Een stoer stuk vlees dat je naar eigen inzicht extra kunt kruiden met bijvoorbeeld tijm en/of rozemarijn, chili- of paprikapoeder.
Voor 10 tot 12 personen
Voorbereiding