Lekker kerstrecept: gestoofde spruitjes met kastanjes en kikkererwten
Gekookte spruitjes zijn niet ieders favoriete gerecht. Maar als je ze roerbakt of stooft, vinden veel mensen ze wel lekker. Voor de kerst is het extra lekker en feestelijk als je er kastanjes en kikkererwten doorheen mengt.
Voor 6 tot 8 personen
- 1 kg spruitjes
- 1 witte ui
- 250 g gekookte kastanjes
- 200 g kikkererwten (blik)
- 50 g boter
- 2 el olijfolie
- Fijngeraspte schil van een halve citroen
- Maldon zoutvlokken
Voorbereiding
- Maak de spruitjes schoon. Pel en snipper de ui. Snijd de kastanjes in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken.
- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui aan. Voeg de spruitjes toe, zet het vuur laag en laat stoven tot de spruitjes halfgaar zijn.
- Schep de stukjes kastanje en de kikkererwten erdoor en laat nog ongeveer 10 minuten langer stoven tot de spruitjes beetgaar zijn. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Serveren
Warm terwijl het vlees rust de spruitjes in een pan op laag vuur op.- Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met de fijngeraspte citroenschil en Maldon zout. Serveer in een mooie schaal.