Een Ribroast is een varkensfilet met een rack van botten eraan. Hiervan zijn geweldige boerenkoteletten van te snijden of u laat het aan 1 stuk om een prachtig stuk vlees aan uw gasten te kunnen serveren.
Bereidingswijze
Haal de Ribroast uit de koelkast
Marineer de Ribroast naar smaak. En laat de marinade een nachtje intrekken in de koelkast
Haal het vlees uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen en steek de BBQ aan.
Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 135°C
Gaar de Ribroast tot een kern van 55°C.
Leg de Ribroast boven de kolen om direct te garen
Zorg voor een mooi goudbruin korst op je Ribroast. En gaar de Ribroast door tot een kern van 65°C
Laat de Ribroast 15 min rusten in aluminiumfolie.
Serveer en snij de Ribroast aan tafel voor je gasten